RSS Flöde

Mira behöver hjälp..

Postat den

2008-06-04

Mira behöver hjälp..

 

Börjar smått bli desperat. Mira har stannat i vikt & nu börjar hon matvägra helt.. Så snälla någon ge oss tips..

 

Korv, skinka, gröt m.m. som fungerat hyfsat tidigare är inte intressant längre. Samt att det står still på sondsidan. De proppsade på att prova att blanda den nya maten med den gamla, så motvilligt gjorde vi det & effekten blev som vi trodde. Kaskad kräkningar. Så nu är vi tillbaka på gamla maten, rent & slätt. Men den ger inte tillräckligt med kalorier. Så nu är vi desperata. Vad kan man ge henne. Dryckes & matmässigt, med MASSOR av KALORIER?? Har någon något bra tips att dela med sig av? För även glass fungerar numera dåligt..

 

Skriv gärna i kommentar fältet, maila eller i gästboken. Var som helst vi är tacksamma för alla råd vi kan få..

 

Och på toppen av allt så är hon ”rosslig” & hostig utav bara den IGEN!! Så det blir förmodligen ett läkarebesök imorgon. För det finns risk för lunginflammation..

  

 

 Över & ut…

  

  

/Fredrik

Annonser

»

 1. ja nu har jag inte riktigt koll vad ´ni har testat eller inte.men jag brukade koka havregrynsgröt med massor av smör viket ger en lite rundare smakoch mosade ner en bit banan..och ev lite socker..men truga inte för mycket för då kan det låsa sig, kanske e hon mätt precis då när ni provar så att vänta ut henne kan vara bra ibland.

  Svara
 2. Kristina Mattisson

  HejProva svampcrepes, mina barn älskar det och jag brukar ge dom det om dom inte har fått i sig så mycket mat under dagen. Gör svampstuvningen på smör och grädde, pannkakorna runt gör att det luktar jättegott, kanske det gör susen. Vi håller tummarna!Kristina, Fredrik, Elin och Lukas

  Svara
 3. Hej,Kan hon dricka näringsdrycker? Jag vet att de ger till gamla, men det kanske inte alls funkar på små – kanske iaf värt att fråga er doktor?Finns det ingen dietist ni kan prata med?LYCKA TILL!!!!

  Svara
 4. Hej stackare ni alla!Men kanske nåt som bodybuildare äter???? (Är ej ironisk!)Hade själv en ”släng” av anorexi i 15 år och för att gå upp i vikt åt jag då en burk majonnäs/ kväll i ett par dagar.Denna skrift hjälper ju inte er för Mira är ju inte 15 år, men får ni verkligen ingen bättre hjälp?Jag brukade mixa banan och avocado till min lilla prematur bebis.Supergott, lagom fett och jättenyttigt! Luktar som en SPA kur!Kan man dessutom få in en liten släng av blåbär i denna mix så är den jättebra för intellektet!Lycka till och hoppas att allt går bra, tänker på er!Själv har jag fått Borelia, penicillin och hopp om framtid!Kram till er alla!>–~–< / Kattis

  Svara
 5. mixa banan, avocadogör detta till en ”mojja”.nyttigt gott.Tänker på er och läser bloggen ofta!Kan ni få ner några blåbär i ”mojjan” så ger den dubbelt upp.( Lärde mig detta av en antroposof när min pre bebeis var pytteliten)Kram , läser er blogg ofta./ >–~–< Kattis

  Svara
 6. Attans, inte kul att höra. Jag ska förhöra mig, jobbar inom vården och har lite kontakter. Annars är dietist eller, återigen, specialisterna i Stockholm ett forum jag kan tänka mig. Vet inte hur mycket ni har utforskat. Jag vet bara att på mindre sjukhus vid ovanliga diagnoser är det stört omöjligt att få gehör, för ”de känner inte till så mycket”. Jag har en väninna på avstånd vars son är prematur och inte så förtjust i mat, jag ska höra med henne. Allt gott, krama Mira!Tina

  Svara
 7. Utan att jag kan någonting alls så borde ju fett och socker vara bra. Båda två finns ju i milkshakes, hur fungerar det? Jag tänker mig även energidrycker, typ gainomax. Vet inte om det hjälper men lite kanske…Håller tummarna!

  Svara
 8. Nä usch, det var INTE roligt att höra! Stackars, stackars er och Mira! Den enda kunskap jag kan bidra med är från ”vanligt” matvägrande barn, men de har ju aldrig varit i farozonen vad gäller vikt och hälsa. Där blev rådet från psykologer att aldrig, aldrig truga, och aldrig, aldrig tjata, även om barnen stod still i vikt, och att inte vänta några resultat på flera månader för har det låst sig så tar det tid att ta sig ur det. Men ni har knappast den tiden! Ni måste få prata med en premisexpert!

  Svara
 9. Lite tips…chokladpudding, chokladmjölk, milkshakes, torkad frukt, chokladbollar, risgrynsgröt, plättar som är vända i socker. Hoppas något faller Mira i smaken!

  Svara
 10. Hej… jag har följt Miras historia från början, och den berör, Ni berör!Jag har som de flesta ingen erfarenhet av er situation, men däremot är jag väldigt påläst om kost i övrigt. Jag skulle inte som övriga på sidan rekommendera smör eftersom det i övrigt inte är hälsosamt. ”Mojjan” med banan & avocado låter bra, det som kunde höja kalorierna ytterligare på det är OLIVOLJA. Det kan för övrigt läggas på allt för att få upp kalorierna och köper man en riktigt fin olja så ger den just ingen bismak alls, dessutom finns även fina oljor smaksatta m. t.ex lätt citrus.. Annars hoppas jag verkligen att det finns annat än socker & smör att ge Mira eftersom det som sagt i övrigt inte är hälsosamt. Gainomax choklad hellre än chokladpudding skulle jag dessutom rekommendera om läkarna tycker det kan vara värt ett försök :)Ha de bra, alla tre, ni är tuffa som käpmar på, och som sagt, en enorm inspirationskälla!!-D-

  Svara
 11. Leta efter tips på nätet. Det finns en uppsjö av användbara sidor man kan gå in på där det finns tips och råd http://www.halsomalet.se och alltomfamiljen.se är 2 bra sidor. Eller så kan ni kanske ta kontakt med en dietist som kan hjälpa er. Kram till er alla 3

  Svara
 12. Har följt lilla Miras och er kamp här i bloggen. Kanske jag kan bidra med någon hjälp. Detta kan låta långsökt men när mitt barnbarn vägrade att äta i samma ålder som Mira är nu, gav vi henne vispad äggula med socker i. Det levde detta lilla pyre på i ett par månader, enmellanåt gick det att få i henne några ml välling, men inte varje dag. Sedan var det som om lusten att äta kom tillbaka. Även om det var en kamp ibland. Idag är hon 21 år, och gillar fortfarande vispad äggula med socker!Ni har en helt underbar liten tjej och jag önskar henne och er allt gott som finns att få.

  Svara
 13. Hej! Gå in på http://www.alltforforaldrar.se, gå in på forum och under Barn hittar ni funktionshinder. Där finns en avdelning om sond- och knappmatning. Jag hoppas att ni kan få tips av dessa föräldrar som är i samma situation som er. Hoppas att er lilla tjej kommer igång med ätandet snart. Ha en skön sommar!!

  Svara
 14. Hej!Jag brukar läsa din blogg och tycker Mira är en otrolig kämpe! Jag har en kompis kompis vars barn behöver gå upp i vikt. Deras dietist kom med tipset att göra pannkakor med välling istället för mjöl. Tydligen blir pannkakorna mer energirika, men är samtidigt minst lika goda!Jag håller mina tummar för att Mira´s vikt ska börja peka uppåt och att hon ska slippa alla dessa kräkningar..

  Svara
 15. Hej!Vad tråkigt att höra. Tyvärr så har jag inga bra tips. Hoppas verkligen att det ordnar sig för er och lilla Mira. Ni måste verkligen vara starka som orkar så mycket, trots alla motgångar. Mira är också så tapper och duktig. Hälsa så gott.Kramar till er!

  Svara
 16. Om Mira får/vill vara med när ni lagar maten så kanske hon tycker det är roligt att äta upp det hon ”själv” har lagat till.

  Svara
 17. Hejsan!Har följt ert öde från början! Jag känner till viss del igen mig i er historia. Jag har en prematurkille som har haft väldigt svårt för att äta och har kräkts VÄLDIGT mkt!!! Nu är han 4 år och det börjar vända. Hans basföda är sondnäring, men går mer och mer över till vanlig mat. Han är väldigt känslig för konsistenser och äter bara sånt som inte känns kladdigt. Chips/ostbågar/popcorn började han med och numera äter han ris, pasta, fiskpinnar, korv och köttbullar, kycklignuggets. Vi tillsätter mkt fett i hans mat och hoppas att han ska öka lite i vikt. Hör gärna av er om ni vill!Hoppas ni hittar ngt som hon gillar!

  Svara
 18. Små ostkuber, det kanske är roligt att äta? glittrigt fint papper, massor kalorier.Det finns en rund paket oxå i ostdisken, vi kallar det Ko-ost här.

  Svara
 19. Hoppas några av alla tipsen kommer att fungera för Mira. Min undran är ändå om ni inte har en vettig dietistkontakt? De är ju kunniga på just detta. Finns ingen specialiserad dietist på ert hemortssjukhus så borde väl Karolinska ha en? Dum fråga, kanske, men jag arbetar själv på ett universitetssjukhus (i Lund) och där har alla verksamhetsområden, inte minst barnsjukvården, tillgång till dietister.Lycka till, Ulrika och Fredrik, med er söta lilla kämpe till tjej!

  Svara
 20. Hej mira detta är din tremänning max i som skriver. när i hunningen skall det vända för dej så du kan leka Å busa med mig? du ha då bara otur. själv ha jag legat i kräksjuka i snart 3 dagar, mamma håller på att bli galen på alla dessa skitblöjor.Men åter till dej å din hälsa säg åt mamma å pappa att göra olika frukt drinkar i mixen, med glass, grädde å bär. ingen fuskgrädde utan fet härlig grädde. helst skall det vara på riktig komjölks grädde direkt från någon bonde. den skall vara lagom kall. detta kör min mamma till mej nu när det är så varmt ute, då kan jag få det till lunch eller mellis.många goa kramar till er alla från tremäningen max

  Svara
 21. Ja många råd o ideér har ni redan fått. Men en sak som jag har funderat på innan när hon har haft sina kräkningar. Du skrev att när hon var dålig i våras så gick ni tillbaka till den gamle maten o då var det lugnt med kräkningarna. I den nya maten, finns det kanske gluten i den, eller om hon inte tål laktos eller nåt sånt, det kanske redan är kollat, men det är ju bara en tanke. Dottern min fick sin diagnos gluten när hon var 11 mån o då hade hon kräkts i 2,5 mån varje dag x antal ggr per dag..Ta upp det med läkarna, läs ingredienserna på burkarna. Stort lycka till. Har läst ifrån början, inte svarat varje gång…Ni är två starka föräldrar även om ni i omgångar tycker att det känns tvärtom.. Men stå på er gentemot läkarna så hoppas vi på ett resultat snart..

  Svara
 22. Någon skrev om näringsdrycker som man ger till äldre, men där är ju både smak och konsistens på den. Det finns (har åtminstone funnits) på apoteket näring som är både genomskinlig och smaklös. Fås på recept, kommer inte ihåg namnet men den finns på flaska. Ser ut som vatten. Kanske kan vara något.Lycka till!

  Svara
 23. Hej!När vår dotter var liten och fick nästan inte äta något för sin allergi så fick hon Nutramigen och hon levde nästan bara på det ett tag. Sedan vet jag inte vad innehållet är men det går att slå upp på nätet.kram

  Svara
 24. Chokladpudding, potatis, gräddsås. Sedan så finns det ju såna där ”kaloripuddingar” att få utskrivet på recept av läkaren. Jobbar i vården och där har vi sådana till våra patienter som inte kan/vill äta.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: